5.12.2007 г., 10:30 ч.

Капчица нежност 

  Поезия » Любовна
1168 0 12

Омръзна ми да бъда просяк,
да
моля със протегната ръка
благоволението
твое,
милувката
, споделянето, нежноста.
Омръзна
ми да клякам на колене,
да
искам капчица роса,
да
чакам и да гледам нощем
как
изгрява бледата луна.
А
беше времето, когато ти даваше ми
нежноста
, споделяше по всяко време
дори
и с неизказани слова.
Аз
жив съм и живота мой ти дадох.
Дарих
ти всичко, без отплата да желая на мига.
Дарих
ти свойта радост и тревога,
за
туй, що иде след това.
А
исках само моя да останеш
със
всички лоши и добри неща.
Но
ти и туй помилси, че е много,
остави
ме самичък във нощта.
Затуй
сега върви по пътя,
които
сама си пожела.
Аз
нямам сили вече
да
прося капчици от нежноста.

 

P.S. Това е нещо старо, но ми се струва, че е добро. Вие ще кажете...

© Ноел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??