28.07.2011 г., 13:49 ч.

Капка Небе 

  Поезия » Пейзажна
489 0 6

Капка Небе

(по Алина Марк)

Юли. Време за дъжд. Време за бури.
Време за лава, дето гори.
Дишат треви, в сенокос прекатурени.
Нещо умира... От нещо тежи...

Юли е още, а съхнат тревите.
От оран чернее мойта земя.
Тлее в хамбара пшеницата скрита,
живот да дари... Да види бразда...

Слънце се сипе... Тежи във главата...
Кенарът от пот се вече дере...
Само на съмване блести по тревата
в малка сълзица капка Небе...

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??