15.07.2005 г., 0:41 ч.

Капка по капка(Cefules&JoannaVas) 

  Поезия
787 0 1
Събирам капка,
по капка,
по капка
фермента,
онзи наркотичният -
дяволският,
силно халициогенният -
Божият,
отделя се от болка -
черна болка,
отделя се от наслада -
дива наслада

и е силно разреден
със въздух, телесни сокове
от праскови и ягоди,
но пак може
да убие
или опияни
до безвъзвратна лудост.
Фермента наркотичен - дяволският,
фермента халициогенен - Божият,
фермента от сърцевината на твоите думи...

Събирам капка
по капка
по капка
екстракта
прчистен през сърцето
онзи истинският
който съществува като трепет
светеният
примесен в смирната на дните
в които болката
е отболяла прекадена
а светлината е наслада за душата

и зримото се къпе
в тишината, в дървесни сокове
и капки от смола
полепващи изгличести желания
подобно сантимент
забравен в стаята на спомените
привечер,
а в нас е утро
и думите се сипят като перли
във твоята протегната към слънцето ръка

© Йоанна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ферментират думите и се превръщат в трайна вечност. Мисля, че сте грациозно невъзможни!
Предложения
: ??:??