18.09.2012 г., 9:54 ч.

Капка време 

  Поезия » Любовна
1895 1 11

На един есемес разстояние,

любовта се таи в капка време.

Като демон с добро възпитание,

зачегъртан от сложна дилема:

 

да заключи с душата си тялото,

а страстта с девет бала да плиска

заплашително, хищно и яростно,

впита в поглед мъчително близко...

 

Или в шепа да смачка комплексите,

самодивски разплетена, боса

да разбули най-старата енигма,

с дъх стените ù да размагьоса...

 

На един есемес... Разстояние.

Миг безвремие спи. В капка време.

Две скачени любовни дихания

в прокълнати с далечност вселени.

 

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??