Sep 18, 2012, 9:54 AM

Капка време 

  Poetry » Love
1899 1 11

На един есемес разстояние,

любовта се таи в капка време.

Като демон с добро възпитание,

зачегъртан от сложна дилема:

 

да заключи с душата си тялото,

а страстта с девет бала да плиска

заплашително, хищно и яростно,

впита в поглед мъчително близко...

 

Или в шепа да смачка комплексите,

самодивски разплетена, боса

да разбули най-старата енигма,

с дъх стените ù да размагьоса...

 

На един есемес... Разстояние.

Миг безвремие спи. В капка време.

Две скачени любовни дихания

в прокълнати с далечност вселени.

 

© Гергана Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??