22.07.2012 г., 13:16 ч.

Капки акварел - 44. Лисичи стъпки 

  Поезия » Любовна
935 0 0

Новата ми капка акварел - 44-та е... И е посветена на първия ден на месец Юли. Акварелът е на китайски майстор - Жао Вучао( Zhao Wuchao). Ще ви хареса!
Б.

 

 

 

Приплъзва

Юли

първия си ден,

а виолетовият

Изгрев

и последните

частици

от вечерен хлад

разпръсква.

Безмерно тихо е…

А там - под мъхестите

дюли,

при цветята, свили

розови ресници-

пъпки,

идва някаква тъга.

Самотно

грохнала

от старост

църква.

Усещам всичко…

С всички сетива,

дори да движи се

едва-едва…

С лисичи стъпки.

 

 

Б.Калинов

01.07.2012г.

Пловдив

 

© Борис Калинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??