28.08.2020 г., 1:11 ч.

Капризите на времето 

  Поезия » Пейзажна
418 3 7

Капризите на времето 

раззинаха устите си.

Разнежено загукаха,

протегнаха се, кихайки.

 

Осеяно от капчици,

въздушното течение

подгони делтапланите,

понесе парашутите.

 

Размести платноходките,

издуха шепа сърфове,

попази равновесие

и от балон провеси се.

 

Подухна край басейните,

преметна се с чадърите.

Прокапа окопитено,

чевръстичко усили се.

 

Скучаещото облаче

настигна върволицата,

редицата сгъстиха си 

и плиснаха порой води.

 

Съвсем изневиделица

и слънцето показа лик,

светликът озари с лъчи

утихващата морска шир.

 

 

 

 

 

 

 

 

© СК Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??