15.08.2023 г., 21:26 ч.

Карти 

  Поезия » Любовна, Философска
379 0 0

 

Когато сме у вас и само си говорим,

когато сме облечени, а душите - голи,

когато животът е тежък, но го олекотява

споделената история на сърцата ни,

 

Когато ми се караш за цигарите,

не за друго, а защото грижиш се,

когато спирам пред теб на булевардите,
защото колите бързо движат се,

 

Когато всички карти са на масата

и все пак има думи неизказани,

когато гласа ти слушам без да дишам

и прекарам време без за теб да пиша,

 

Когато спорим кой кого ще черпи,

когато усмивките са заглъхнали и бледи,

ще те гушна. Обичам да прегръщам дълго,

и знам, че когато съм на дъното,

 

Отгоре ще се появи твоята ръка,

ще ме измъгне тя от пропастта.

А дори около нас да рухне всичко,

и да остане само болката непоносима,

 

Твоето доверие няма да предам.

Повече към лошо минало не ще погледна.

Предпочитам за нас всичко да създам,

отколкото да загубя музата

единствена

последна.

 

© Ангела Топалова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??