5.06.2013 г., 15:08 ч.  

Картина 

  Поезия » Любовна
536 0 0

Мене ме няма в тази картина.

Отдалечавам се плавно назад,

както ме учеха, притварям очи,

но личността ми там не стои.

 

Запалвам цигара, присядам на стол.

Плащам си водката с изтъркан купон.

Пренасям поглед на онази стена,

но уви, в картини е цяла и тя.

 

Опитвам да върна началото.

Всичко започна с много искри,

с четка и палитра по тялото

рисувахме само красиви съдби.

 

Багрите бяха нанесени смело,

бялото петно не оставя следи.

Как само се носеше смело

в ядрото от чувства на объркани дни.

 

Измествам  ракурса леко встрани,

но и в далечината ме няма дори.

Колоритът рисувам със смес от сълзи,

а в картината останаха само мечти.

© Йордан Малинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??