Катарзис
Неволни, мислите
препречват пътя на съня.
Разсъмва се, а те са още будни.
Мечтали цяла нощ за чудеса,
които да са и полезни, и разумни,
приготвят се да извървят
труда на пред-сценичната изява.
Преди да им се поклонят
в поредната концертна зала
ще сричат и броят съзвучия, и фрази.
Умората ще сдържат. Ще творят.
И нека Бог от всяко зло ги пази.
© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени