Ще живея доста дълго, цели векове,
а след това още седем пъти по толкова
и ще те обичам до последния си дъх,
за да се получи наистина завинаги.
Достатъчен в липсата на недостатъци,
излъчвам сигурност и безкрайна вяра.
С мисълта си изпреварвам събитията,
определям всички посоки на развитие.
Не ме изкушавай с хляб и мръвки,
дай ми порция любов и чаша вино.
Тихата и свята нощ вече наближава,
в душата ми като звезда си засияла.
Ти имаш поне дузина добродетели,
с тях си невъобразимо превъзходна.
Ще докосна с длани топлото ти тяло,
като извор на живот ще се влея в теб.
© Васил Георгиев Всички права запазени