12.02.2015 г., 17:29 ч.

Като коне уморени (на българските пенсионери) 

  Поезия » Гражданска
820 0 1

Като коне уморени
/на българските пенсионери/

 

Отдавна са конете уморени,
били са двойка впряг.
Били са и красиви, устремени
в безумен танц и бяг!


Сега са просто уморени,
отказали се да са впряг -
те просто са конете остарели
един на друг са се опрели.

 

А бяха луда двойка - впряг,
от очите им искри, и в гривите им сняг!
Пътищата гълтаха в едно
Копитата им чаткаха като едно!

 

Подковите им са отдавна нечия украса,
каляската им веч е вехта и прашляса,
и в очите им тъгата притаена -
голямата им мощ е тъй сломена!

 

Уморените коне не тичат,
уморените коне не ги обичат,
ден след ден погиват
уморените коне, тука ги убиват.

 

Ренета Първанова

© Ренета Първанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много по абстрактен начин си разработила темата.Желая ти всичко хубаво и лека вечер!
Предложения
: ??:??