26.08.2023 г., 7:48 ч.

Като молитва 

  Поезия » Философска
165 2 0

Ако по някаква случайност, Боже
решиш да си почешеш скуката, 
те моля дай ми, ако можеш
в една любов поне да случа. 
Недей да ме изпитваш повече! 
Платих прескъпо на живота, 
че ме роди с инат пословичен, 
за да му влача сам хомота... 
Сега ми давай по заслуга! 
Платих за право да се моля, 
че греховете скъпо струват 
по сметките на твойта воля. 
Ти сигурно ще ми претеглиш вярата, 
събрала блянът ми в молитви - 
да имам само нея, цялата 
напред за сто живота с лихвите. 
Но моля те, понеже Бог си, 
(а аз съм праведен мирянин) 
не ме прави на идиот, 
за сляпо все да се надявам... 
Че ти, любов ми се изпречка
пред мойто осъзнато бягство 
си губиш правото на грешка. 
Обичам истински. Да си наясно! 

 

©тихопат 
Данаил Антонов 
24.08.2023

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??