25.08.2010 г., 22:32 ч.

Като подарък 

  Поезия » Любовна
966 0 3


Не е нещо определено,
някакви думи нахвърляни, не искам ги свързани,
започвам да мисля, за коeто
и не искам да бъдат прибързани.

Дали да бъде нещо мрачно, тъжно?
Не, нека с нещо ведро започна,
нека бъде нещо любимо
и на стихотворение да подхожда.

Например водата, блясъкът, полъхът и краската,
пейзаж от морето изниква.
О, да! - жената, шезлонгът, авантюрата, морската,
картинката започва да става прилична.

Все пак, обещах ведър да бъда,
но пък май настроението не го позволява,
че за нея искам да пиша,
сега е моментът да си призная.

За момичето, което си остава тръпка,
момичето, което ме тормози,
появяващо се често във ума ми,
лежащо във легло от рози.

А трябваше да е забравена,
девойката обгърната от рози,                           
но реших все пак да си обясня
отговора на някои въпроси.

Защо това момиче продължавам да ценя
и как успява решенията ми да обори,
защо все още специално място има тя
и меланхолията по нея докога ще ме тормози?!

Не ми ли стигна разочарованието,
не бяха ли достатъчни мъките,
не ми ли стана достатъчно ясно с държанието,
че само моя не иска да бъде.

Човек винаги харесва илюзорното,
а тя и аз сме мечтатели големи;
това, което се случи между нас,
бих го нарекъл разминаване на интереси.

А в момента имам нужда повече от всичко да обичам
нещо красиво, нещо стойностно да се получи.
Да намеря нея и тя да бъде моето момиче -
и с това търсенето да приключи.

Знам че и при нея е така,
само че никога не се задоволява с това, което има,
винаги ще иска нов -
просто е свободолюбива.

Но пък и знам, че мога да направя така,
че да оцени това, което има,
с това и нейното търсене да приключи,
да я видя истински щастлива.

Защото най-голямата за мен наслада
е, когато правя другите щастливи,
когато видя в нея радостта,
когато ме залива със усмивки.

А най-щастлив ще съм,
когато бъда този,
който й шепти:
"Събуди се, Натали!"

 

© Валентин Хаджиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много красива поезия...Поздрави
  • Права си, благодаря ти
  • "А в момента имам нужда повече от всичко да обичам
    нещо красиво, нещо стойностно да се получи.
    Да намеря нея и тя да бъде моето момиче -
    и с това търсенето да приключи."

    Повярвай ми, не си го намерил още. Когато се случи ще го усетиш в стиховете си... Пожелавам ти успех!
Предложения
: ??:??