7.10.2022 г., 8:00 ч.  

Като птица загубила ятото 

  Поезия
394 8 13

Гиздава есен, мъркащо слънце

дреме, провисна просторът.

Двата скореца отвънка не млъкват,

може би се обичат и спорят.

 

Помнят листата звън на авлига,

захарен сок още имат.

Дръжте крадеца на мигове!... 

Шепичка шипки стигат за зимата.

 

С пукната стомна дрипаво лято

гуши се в попската круша,

сякаш е птица загубила ятото

в сините ириси литва наужким.

 

Русо плашило с вятър на рамо,

храбър ловец на листата,

счупи си ве́жда, оглежда за дама,

всичките тикви са му познати.

 

Рижав Октомври гроздове ниже,

лютите чушки в гердани...

Скоро скорците в пустата нива

само човекa без вежда ще бранят.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??