12.07.2017 г., 1:08 ч.

Като птичка волна в небе 

  Поезия » Друга
793 1 7

Ти си тръгна, а аз те обичах,

като малко дете козунак.

като хлапе с хвърчилото тичах,

Като кораб към родния бряг.

 

Ти си тръгна, но нещо остана,

като забравена глътка в шише,

като гнойна, кървава рана,

като паяче свито в кьоше.

 

Ти си тръгна, но пак си си тука,

като пролет затрупана в сняг,

като невидима в храсти кошута,

като светещ във мрака маяк.

 

Ти си тръгна, дано си щастлива,

като момиченце с пояс в море,

като стрък теменужки сред нива,

като птичка волна в небе.

© Лебовски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??