3.11.2016 г., 11:39 ч.

Като сонет 

  Поезия » Друга
298 1 1

 КАТО СОНЕТ

 

Когато цветята увехнат

във  тъжните  есенни дни,

аз топлите спомени яхвам

и тръгвам след свойте мечти!...

 

Щом тръгне да плаче небето

и паднат студени мъгли…

С палитра рисувам цветята,

измислям си слънчеви дни…

 

Припомням си стари познанства.

Великите  дни  в любовта!

И в тия дълечни пространства

си пресътворявам Света!

 

И нежна тъга ме обзема;

и сядам аз  в нейния скут.

Животът ми става поема -

аз нейния автор,  прочут!...

 

Мен длани вълшебни ме галят!

Препускам с вълшебни коне!

Безбройни фанфари ме славят…

Нима съм  нещастен?! - О, не!

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чудесно е,приказка,много харесах,
Предложения
: ??:??