6.06.2015 г., 22:08 ч.

Като в отвъдното проникваща вглъбеност... 

  Поезия
543 0 4

Като в отвъдното проникваща вглъбеност

или фрагмент от виртуозна творба на Бог,  

свидната, магичноживотворна Роула

заплени ме повече от картина на Гог.

 

Преклоних глава пред очите ù езерни,

съкровената си същност поогледах в тях,

щастлива, почувствах се къс от природата,

чак на мирозданието тайните съзрях…

 

 

Роула – тракийско име на планината Рила

© Росица Танчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??