8.03.2018 г., 17:18 ч.

Като в Сън 

  Поезия » Друга
317 0 1
  1. Като в Сън

Меден звън ще търси своя шепот,

шепотът ще засънува свой бленуван звън,

звънката хармония те омагьосва с трепет,

за да те поведе в камбанен сън.

 

Ще чуеш до сега нечути шепнещи камбани,

с мелодии некупени със сребърни пари,

градините ще видиш с плодове небрани,

огряни с най-прекрасни медени зари.

 

Зора ще те докосне във вълшебни нощи,

лъчите ще ти поднесат и приказка

и непозната ширина,

крилатите коне ще носят звездната си поща,

която ще поглъщаш с погледа

към сребърните стремена!

 

Луната ражда се във нощното небе,

със нея идват лунните пътеки,

по тях ще се изкачваш към незнайното къде,

до сребърната улица със домове в съня на всеки.

 

Замъци изправят се със мраморния чар,

бели кули, горди орлови гнезда

издигат копия над сребърния фар,

чертаят с тях ненарисувани места.

 

Въртят се бясно колелата

на искрящия и вихрен дилижанс,

сипе се по дирята позлата,

вълшебникът реди пореден пасианс.

 

Във тази колесница ще пътуваш дълго,

пред теб ще е летящия Пегас

и днеска ще се раждаш по-добър от вчера,

часовникът ще ти напомня с кръглия си час,

че щом поискаш твоята мечта ще я намериш!

 

гр. София, 05.09.2016 г.

© Димитър Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??