6.03.2020 г., 7:27 ч.

Чергари 

  Поезия » Друга
397 0 0

Те нямат родно място,

те нямат собствен дом.

Над тях небето ясно

е празничен подслон.

 

Конете - техни братя,

каруците - приют.

Ще тръгнат по земята

за кой ли, кой ли път.

 

Богатството им - черги,

децата - радостта.

Ще минат десет левги,

ще спрат под планина.

 

Край огъня разпален,

ще свирят на дайре.

Ще бъдат благодарни

на звездното небе.

 

А утре щом се съмне,

ще тръгнат пак на път

и волен там, ще звънне

на табора смехът.

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??