На просяка в Кауфланд
мръщим се люто;
На киселата продавачка
във нон-стопа - също.
Галопираме ние
през живота забързан,
пръскайки още
от същото нещо,
срещу което съскаме.
Може би, всъщност,
просякът проси
съвет и разбиране,
а не пари...
Може би, продавачката
изтощена е емоционално
от безличните и
все тъй бързащи
клиенти...
Но какво ако някога
някой реши
да се спре за миг
да разчупи оковите
на нашето време;
Да поеме малко
и от чуждото бреме?
Животът е
тъй ужасно прост,
че не успяваме
да се примирим с това.
Все търсим Драмата,
Интригата, Сцената.
А по пътя създаваме
Кармата, Болката,
Грешката...
И там, на края на пътя
си даваме сметката,
че животът човешки
е свършил.
А ние от толкова
много уроци,
неуспели сме
на най-лесното
да се научим:
Как се живее...
© Ванеса Иванова Всички права запазени