17.07.2020
Казват...
Казват раят, затова бил рай, защото
всеки вътре праведен преди е бил!
Не съдел другите и не правел злото,
грях признавал и да не е грешил!!
А адът? О, адът толкова бил друго нещо!
ДушИ там имало от всички направления:
"праведни", ала "накиснати" и то "вещо",
и"накриво" стЪпилите- без съмнение..
И..както всякъде по неизвестно правило
имало един да ги следи, или наказва за
грешки- имащи и нямащи ги, но ставало
което каже той! Не дявол- а един от тях!
Стоял и бдял навън и вътре във казана
и ако видел някого, без глас да негодува,
или да иска светло, свобода, а не катрана-
с огромна гега го натискал да потъне....
Свидетели в живота сме на същата история!
Речеш ли качествата умно да покажеш
и не се "одобрят" от обкръжаваща аудитория-
ще ти смачкат костите, ще те размажат!
И не със гега да те бутнат във катрана,
а словестно, със охота и многотиражно...
Тайно или явно със зЪби като на глигана,
та ще разбереш веднАга истината важна:
до вчера те били са близки твои хора,
споделял си идеи, мнения и тайни мисли...
Но даден миг отнесъл ли е твоята опора-
приятелството свършва и мислите ти чисти!
Тъй,че внимавайте,приятели с приятелите!!!
© Ирина Филипова Всички права запазени