21.11.2019 г., 22:28 ч.

Китайски фенер 

  Поезия » Свободен стих
762 3 9

Не търся пристан,

а гориво.

Фенер хартиен

ще запаля

и ще изпратя

скритите послания

за споделена обич,

смислен път

и вярна цел.

Нека го поеме залезът,

море с безветрие

и птичи хор в пустинята.

 

Имам точно три желания.

Но само днес

ще получиш указания

как да удържиш победата

над вродената ми мнителност,

жертвоготовност и

стремеж към

самонаказание...

Щом се потопиш в очите ми,

от сърцето ми ще ти припари.

Бял дим ще се извие,

защото ти ще си избраният.

 

Имам само три желания.

 

 

© Росилина Хесапчиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??