21.02.2017 г., 9:58 ч.

Китайски Зодиак 

  Поезия » Гражданска
199 0 0

1.

Политически петли

ще кукуригат тази пролет,

ще заиграят новите метли

и парламентарни квачки

ще закуткудякат с нови роли.

 

След дългата маймунска есен

не стихват крясъците из горите,

бананов пир развихри се чудесен,

макар, че доста изпързаляха корите . . .

 

Зимата фучи със екзотичен припев,

мраз сковава и маймунските игри,

виелицата мераклии щипе,

маймуните на завет са със своите бели.

 

Ще пукне пролет,

кокошкарника ще се напълни

с новоизлюпени оперени герои,

сензации и шутове покълват

в полога на скритите покои.

 

Тигри галят заблудените овци,

в буламача плъхове се веселят,

политическите мъртъвци

бъдеще безочливо редят. . .

 

Дракони водят стадото волове

на заколение и този път,

в бунището глигани ровят,

извира изпод зурлите срамът.

 

Кучетата зайци гонят,

в далечината свири ловен рог,

разчусвтваните змии сълзи ронят

из политическия смог . . .

 

Лети на кънките китайски зодиак,

феерия на раболепни апетити,

пъзел на бездънния мерак

сдъвкал толкова мечти изтрити.

 

Китайска снежна зима

открива новия сезон,

в лед е политическия климат

и чака полъх на спасителния фьон . . .

 

гр. София, 15.01.2017 г.

© Димитър Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??