1.
Политически петли
ще кукуригат тази пролет,
ще заиграят новите метли
и парламентарни квачки
ще закуткудякат с нови роли.
След дългата маймунска есен
не стихват крясъците из горите,
бананов пир развихри се чудесен,
макар, че доста изпързаляха корите . . .
Зимата фучи със екзотичен припев,
мраз сковава и маймунските игри,
виелицата мераклии щипе,
маймуните на завет са със своите бели.
Ще пукне пролет,
кокошкарника ще се напълни
с новоизлюпени оперени герои,
сензации и шутове покълват
в полога на скритите покои.
Тигри галят заблудените овци,
в буламача плъхове се веселят,
политическите мъртъвци
бъдеще безочливо редят. . .
Дракони водят стадото волове
на заколение и този път,
в бунището глигани ровят,
извира изпод зурлите срамът.
Кучетата зайци гонят,
в далечината свири ловен рог,
разчусвтваните змии сълзи ронят
из политическия смог . . .
Лети на кънките китайски зодиак,
феерия на раболепни апетити,
пъзел на бездънния мерак
сдъвкал толкова мечти изтрити.
Китайска снежна зима
открива новия сезон,
в лед е политическия климат
и чака полъх на спасителния фьон . . .
гр. София, 15.01.2017 г.
© Димитър Христов All rights reserved.