17.06.2009 г., 16:52 ч.

Китара в нощта 

  Поезия
1321 1 11

Някъде в здрача син свири китара,

струните галят сръчни ръце,

сънно щурците рефрена потварят,

славей припява с глас на звънче.

 

Мрежа заплела е лятната вечер,

сребърен прах е посипал града.

Тихо е, само акорди далечни

нежно звънят и събуждат нощта.

 

В тях оживяват стаени копнежи,

сън несънуван, неясна мечта...

Пориви луди и страстни надежди

сладка магия вливат в кръвта.

 

С дъх на липи упоено е лятото,

бягат светулки, пада звезда...

Нейде дълбоко вибрира земята,

звън на китара пали нощта.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??