Китарена
Утре пак съм жива и вятърна
с целувка от време по устните,
забравила стъпките ритмени
със смях разцъфнал в очите.
Утре се скитам безгрижна и песенна
с милувка по струнните улици,
прокарала пръсти през нотите
в размитите листи на дните.
Утре го има, на лист разстояние,
какво пък, изсвирих го днес.
У мене е книжката, а и подозирам че
помага ми вятърът с песните.
© Йоана Всички права запазени