В главата на Кларис
танцуват риби
и малки платноходки,
Кларис обича да обича
и обича да мрази.
Вчера тя се усмихна
дълбоко,
разплака се дълбоко,
седна на жп прелеза,
написа странно
бяло стихотворение,
разпищя агнетата,
заряза всичките си
любовници,
похарчи последните си
пари за шал и дънки,
изгуби разсъдъка си,
намери го,
изгуби очите си,
показа среден пръст
на циганка-ясновидка.
И всичко това се случи
в град с два светофара,
където винаги е есен.
© Светла Всички права запазени