14.08.2019 г., 20:08 ч.

Класически звездоред 

  Поезия » Друга
402 4 2

Разкъсвана от триединство

редя: мир, здраве и късмет.

Вселената ли ще безчинства,

когато преброи до пет

 

и сляпа подир тази бройка

пространството ще пререди?

Усмихва ми се горска сойка,

а дрозд нанася ми вреди.

 

"Звездите даже изгорели,

остават си докрай звезди." -

Разнасят се над мене трели,

предпазващи ме от беди.

 

"Не бързай с бляновете свои,

зад всеки блян - една звезда.

Като в наброските на Гоя

ще търсиш полет на плътта."

 

Така пространството ме стиска

и шепне ми: „Докрай бъди!“

Танцувам танц на одалиска

и чрез Матис редя звезди.

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви!
  • Каква дълбочина на замисъла, цветност на чувствата и оригинална образност!
    Обичам поезията ти! В нея има и изящност, и мъдрост!
Предложения
: ??:??