28.02.2018 г., 11:12 ч.

Клетва 

  Поезия » Гражданска, Свободен стих
350 0 5

Клетва

Къс земя ми стига
за да се почувствам твоя.
Родино моя, с нежност да те покрия.
Поздрав с шепот тих стига
да ме наречеш свидна, дъще моя,
за да ми кажеш любима.
И радостта ще ме погълне
ще ме окъпе твоята любов.
Къс земя да стъпя и сърцето да отдам
на тебе земьо родна.
Сърцето ми трепти от дъхът ти чуден.
Стига ми къс земя за да остана в тебе
и високо, мила родна да те нарека,
моите чувства са взаимност
на достойност, вяра и любов.
Тези чувства ще ми стигнат
ще вървя по тебе горда
и занмето ще ти развея силно.
Защото съм се клела в тебе
още в майчината люлка.

© Йонка Янкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??