Този ще ни види сметката!
Живяхме почти безоблачно:
с толкова огнени петилетки
дишаме. Умираме предсрочно.
В нас любовни бури и омраза.
Неочаквани обрати атакуват
душите ни. Дано Бог ни опази
от опороченото статукво!
Този идва и ни носи сметката...
И без привилегии за разплатата
ще бъдем статистически грешки -
безразлични към нови заплахи.
© Стойчо Станев Всички права запазени