13.01.2018 г., 18:12 ч.

Клонче дрян в студа цъфти 

  Поезия
906 7 24

Клонче дрян в студа цъфти

с песента за новата пъртина.

Пее се за благодатни дни

в нея до година, до амина.

 

Вити и превити, със червен конец

пуканки сред думичките греят.

Низа ги ръка на младенец -

здраво – както младите умеят.

 

Приласкава зимния ни свят,

с любовта си, близо до небето.

Виж, с една надежда по-богат

коленичи старец пред детето.

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

„Малчовци - Сурвакари” »

2 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??