Клонче дрян в студа цъфти
с песента за новата пъртина.
Пее се за благодатни дни
в нея до година, до амина.
Вити и превити, със червен конец
пуканки сред думичките греят.
Низа ги ръка на младенец -
здраво – както младите умеят.
Приласкава зимния ни свят,
с любовта си, близо до небето.
Виж, с една надежда по-богат
коленичи старец пред детето.
© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.