16.03.2023 г., 18:15 ч.

Клоунада 

  Поезия » Друга
353 0 0

Светът макар да е реален
със нас се сякаш подиграва,
че той е образ огледален
на собствената ни представа.  

Ако разнасяте зараза -
то болестта е във кръвта ви.
Ако плюете омраза -
без жалост тя ще ви задави.  

Светът дори не ни е крив,
че често е циничен -
като клоун справедлив
и неочаквано логичен.  

© Таня Гулериа Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Когато срещу мен е огледалото »

42 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??