29.03.2020 г., 2:16 ч.

Ключ 

  Поезия
641 8 10

Помислих си, че този ключ е хвърлен
в най-тъмните човешки дълбини
и аз умирам в стихове прегърната
с венец в косите - хиляди вини.
Не, няма да ги върна в чекмеджето
опасно е - сърцето там мълчи,
но някъде встрани на лист в полето
от почерка на обич ще личи-
какво остана... фибите в косата
прибрали тихо галещи вълни...
Изплетената буря в бряг заседна
и търси ключ, а ти си почини...

© Всички права запазени

Намерих празно чекмедже във вкъщи,
в което няма никакви писма.
Албуми, спомени от нищо,
освен отдавна незабърсван прах.
Реших, че няма кой да го отвори. Никога. ...
  551 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??