Mar 29, 2020, 2:16 AM

Ключ 

  Poetry
665 8 10

Помислих си, че този ключ е хвърлен
в най-тъмните човешки дълбини
и аз умирам в стихове прегърната
с венец в косите - хиляди вини.
Не, няма да ги върна в чекмеджето
опасно е - сърцето там мълчи,
но някъде встрани на лист в полето
от почерка на обич ще личи-
какво остана... фибите в косата
прибрали тихо галещи вълни...
Изплетената буря в бряг заседна
и търси ключ, а ти си почини...

© All rights reserved.

Намерих празно чекмедже във вкъщи,
в което няма никакви писма.
Албуми, спомени от нищо,
освен отдавна незабърсван прах.
Реших, че няма кой да го отвори. Никога. ...
  564 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??