19.04.2020 г., 18:06 ч.  

Ключът е в нас 

  Поезия » Гражданска
485 0 0

Ключът е в нас
 

Не мога да съм в ничие сънуване-
преминаваща сянка през нощта.
Сън в нечие бленувано безумие
и очакване, като жена мечта!

 

Мечтите имат свое пълнолуние.
Пълнят се с по капчица любов.
В утрото се будят в сладкодумие,
не кършат шпаги в ничий небосвод.

 

Хоризонти нови отварят в живота
да изтрият всички облачни петна.
Две страни от една чиста монета,
и се отплаща по-малко, по цена.

 

А мечтите , нека литнат смело
във фенерите на нечия любов,
да оживеят, като цвете земно
от нощен сън, да родят живот!

 

Не живеят в мислите ни тесни
свити в пристрастното бълнуване,
не са текст от измислените песни,
и рисунка - на хартия пълнолуние.

 

Тук сме,  в съзнателно сънуване
и творци във будността на цялост.
Трудно е, да се скътам в бленуване.
Пътувам с ключ на моята зрялост! 

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??