6.09.2022 г., 9:12 ч.

Книга 6 глава 20 

  Поезия » Хумористична, Пейзажна, Философска, Гражданска
226 0 0


                                        -20-

Народът ни Мъдър точно е казал:
"Вода гази,жаден ходи..."
При Неизчерпаемата Енергийна База 
на Планетата ни,като Просяци бродим...

Много на мен ми е смешна
Тази Световна Енергийна Трагедия,
сътворена от Конвенционалната Наука Грешна,
в скроената най-лошо иновационна стратегия!

Нашата наука в момента
ми прилича на онзи зевзеклия магазинер,
обслужващ културно всички свои клиенти,
дето ощастливил една,от отчаяние,леко обзета...

Влиза тя в магазина
за птици на нашият симпатяга 
и поглежда към витрината,
в която няма ни една кокошка останала?

Пуйки,гъски,патици колкото щеш,
но кокошка няма нито една!
От Законите на Мърфи понякога ти иде,да мреш,
когато изневиделица те споходи беда!

Умолително гледа тя със Надежда
магазинера наш право в очите
и пита смутено,без поглед да свежда:
"Моля ви с мене,да бъдете искрен,

в склада не ви ли е останала поне една кокошчица,
желая на мъжа си да спретна изненада-загадка?"
"Много съжалявам госпожо,кокошките свършиха,
но можете,да изненадате мъжа си,като ви тегля една 
Патка...!"

Така и Великата Наша Наука,
Патка след Патка ни тегли,
продължавайки фалшиво на ляво да куца,
с убеждения десни и познания бегли!

Ако продължавате,да Й вярвате,
много още през Зимата ще треперите,
ще ви изгаря със зноя си Лятото
и ще изпадате постоянно в Депресии...

Нашето Малко,Напъпило Цвете
с Аромат ви зове,като Морски Маяк,
към мястото,където ще разберете
Голямата Истина с Божият Знак!

Чрез Древната ни Родопа,
Която над България бди,
Господ по Сърцата ни Хлопа,
но явно Съвестта ни продължава дълбоко,да спи...

На Наука,Която по-малко след месец,
ще отчете 65 години от изстрелването на първият изкуствен спътник,
без да съзнава,че той дефакто е Перпетум-Мобиле,
какви медали заслужава освен тиквени,да Й се връчат?

На практика със спътниците работи Интер Нет Мрежата,
а пак на практика все още в действие, е Забраната,
спряла преди два века и половина на интусиастите копнежите,
Перпетум-Мобилето да бъде направено!!!

От този по-голям Оксиморон,
просто Здраве можем само,да кажем
и да сме доволни точно толкова,
колкото,когато тенекия върже ни Гадже...
 
Затова,ще ни заливат Наводнения Спонтанни,Огромни,
Пожари ще ни Горят,ще ни Брулят Урагани с Мощни  Инвазии
и Накрая Няма Да Има Кой Да Запомни,
Как Е Била Цивилизацията Ни Смазана...!!!
 

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??