14.09.2005 г., 21:50 ч.

Кое е по-позорно 

  Поезия
756 0 10

Кое е по-позорно днес се питам,

да бъдеш магистрална проститутка

или в партиина гмеж заплетен,

народа си да грабиш, като реститутка!

 

Май първото си е професия почтенна,

че с труд изкарват се парите...

За второто – на отечеството си изменник

и докрая са ти прокълнати дните...

 

Защото знае се, че великите империи

се въздигали заради доброто роду,

а тук таз паплач лицемерна

ограбва свойте и реве за гроба!

 

И никак не е нужно да ги стрелят -

кучетата бясни се сами изяждат,

по улиците техните покров им стелят

и за ограбеното – мръсни номера погаждат!

© ШЕМЕТ Тарантупски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??