27.07.2007 г., 9:18 ч.

Когато 

  Поезия
464 0 2
Когато съм със тебе, съм различен;
отказвам роли в злободневни епиграми,
с които най-редовно се закичвах...
Макар да знам, че мразиш да те мамят.

Когато ме обичаш, съм спокоен.
От всекидневни навици не се влияя
и погледът ми не е еднослоен...
Дано поне това ми завещаеш!

Когато ме напуснеш, ще приседна
на топлата земя от сласт огряна
и сигурно ще плача като за последно...
А после пак предишният ще стана.

© Илиян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Финала бе най-силното в стиха, но защо трябва да е "когато", пожелавам ти да не свършва!
  • Силен финал!Поздрав!
Предложения
: ??:??