2.08.2007 г., 10:59 ч.

КОГАТО 

  Поезия
387 0 2
"Предизвикателствата
те карат да надскочиш себе си"
(от филма "Шотландски боец 2)

Когато се разотиваме един от друг,
когато се разсичаме на две,
отприщваме най-низките си страсти,
жигосваме язвително и дръзко.

Изпиваме се с нелюбов един към друг,
отчаяно крещим: Не сме си нужни!
Пропадаме във свойта пропаст,
удавяме се в капка гордост!

Когато се разотиваме един от друг,
дали ще можем да надскочим себе си,
ще повярваме ли, дори и да грешим,
че животът е религия за този,
                                 който сбърка и прости!

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??