... Когато Бог заплака,
Слънцето помръкна!
Вселената въздъхна тихо
... и замря!
Вятърът замлъкна!...
Времето във пясък се изрони
... и окаменя.
Часовникът изтрака,
стрелките му се срещнаха
в погубваща прегръдка...
и Жътварят на Скръбта
(щастлив!)
направи първата си стъпка!
Огънят обикна
най Мълчаната вода,
а Вярата преглътна
най-тежката сълза!...
... Когато Бог заплака,
Надеждата забърза
с непревързани крака
след нея, там, в калта...
покълваха болезнени цветя.
... Когато Бог заплака,
Човекът най-накрая проумя,
че трябва да заслужи
и себе си...
... Мечтите си...
... и Любовта...
Жени Иванова
© Jasmin Всички права запазени
....
Наде, спирам да публикувам тук. Прочети коментарите и ще разбереш мотивите ми. Благодаря ти и ще се радвам да те чата и на друго място.
....
M1234567891 (Миночка Митева): благодаря ви!
.....
Лейди!
....
anastasia73 (Анастасия ): Благодаря от сърце, Анастасия!