19.10.2023 г., 15:12 ч.

Когато бях дете... 

  Поезия
163 1 0

Когато бях дете...

 

Когато бях мъничък...
И пакости редих...
От Мама бях наказван...
Чиниите ѝ мих...

 

Най-много ме болеше...
Да седна на обяд...
"Яж бе будала"... Крещеше..
Защото бях... Злояд...

 

Наказан на балкона...
Често пъти бях...
А Мама, бе сурова...
Когато не ядях...

 

Бурно детство имах...
Бягах, скачах и играх...
Когато кален се прибирах...
В легена дрехите си прах..!

 

Вечерта пък я мразих...
Ококорен все... Не спях
По нервите на Мама... Лазих...
И записвах със пердах..!

 

Трудничко ѝ беше...
Бях си палаво дете...
Но изкъсо ме държеше...
По дупето... С петте..!

 

Калоян Христов©️
(Chris Heart)
19.10.2023
London

© Калоян Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??