15.01.2013 г., 13:56 ч.

Когато чаят кипне... 

  Поезия
718 0 0

Коварна нощ, по-черна от очите ти,

в безкрайност се стопи и ме погълна,

във прашно бездихание се свих

и те преглътнах...

Заседна ми и някъде в пространството

помежду разум и сърце остана.

Обичам те спокойно като старост

и трескаво те стържа, като глад.

Прощавай ми, чернилката във мислите

понякога е силна и натрапчива,

а друг път я изпушвам вън на стълбите...

 

Коварна нощ, болезнени дихания

и вяра, че от утре ще сме други,

когато чаят кипне...

и с нежен аромат ще се целунем...

 

© Евгения Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??