26.05.2017 г., 11:45 ч.

Когато искам 

  Поезия » Любовна
642 4 9

Когато искам, мога да съм радост,
превръщайки се после във стенание,
когато искам, ставам късче младост
и нежно се обгръщам с обаяние.

Когато искам, ставам и на пясък,
та всичките морета да ме галят,
когато искам, раждам се със крясък,
а всичките звезди без мен изгарят.

Когато искам, мога да съм вяра
и страстно да извайвам светлината,
когато искам, грейвам – лъч без мяра
и с него преоткривам небесата.

Когато искам, в теб ще онемея,
а после ще притихна във сърцето,
когато искам, страст ще разпилея
и ще проникна чак в небитието.

Когато искам, мога да съм снежна,
а после като лед да се стопявам,
когато искам, бряг съм и небрежна,
и никаква вина не усвоявам.

Когато искам много да съм твоя
и в твоята прегръдка да се сгуша,
отпий ме нежно, направи ме своя,
сърце не давай разума да слуша.

Когато  спешно искам да се слея
с духа ти и със мъжката ти сила,
и тихичко във теб да се прелея,
вземи изпий ме – истинска и мила.

Когато просто искам да съм в теб
и тихичко с душа да ти пристана,
завий ме топло, намажи ме с мед,
завинаги със тебе ще остана.

 

© Неземна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??