31.10.2015 г., 0:23 ч.

Когато животът се пръсне... 

  Поезия
652 0 3

Когато животът се пръсне 

на хиляди дребни монети... 

Когато Душата се скъса 

по дългия път към Небето...

 

Когато в очите ми светят 

до кръв на Земята сълзите... 

И с мъка сърцето ми крета 

през калното блато на дните...

 

Тогава какво ми остава?! 

Да пусна душата си бедна... 

Небето е дом. И забрава... 

Любов е небето... Последна!

 

Небето е бряг. И утеха, 

която в очите ми ляга... 

Плътта е износена дреха, 

която отдавна ме стяга...

 

Когато животът се пръсне 

на хиляди дребни монети - 

в тъга се превръщам. И търся 

добра като мене Планета...

 

© Гълъбина Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не бързай, мила Гълъбина! Може би мисията ти тук, на земята„ е да осмисляш живота ни с красивата си душа и с поезията на талант! Бъди!!
  • Харесах!!!
Предложения
: ??:??