5.10.2022 г., 10:03 ч.

Когато Мъж се връща при Жена 

  Поезия
299 7 8

... торбето с хляб провесил на тояга, надянал си последното сетре,

преди да тръгна, милнах те на прага, Жена с прекрасна блузка на каре,

в полите ти – изящни кринолини! – се вихрех сякаш в утринна роса,

и – тръгнал вдън зениците ти сини, потъвах вдън бездънни небеса,

дали във Варна, в Рим, или във Видин, или във някой по-добър живот? –

 

не знам кога отново ще се видим – към бъдещето тъй не струпах брод,

на зима – щом из двора ти посърнал засвири дълъг вятър на пищял,

очаквай ме! – пустинник, ще се върна през три Сахари струпана печал,

безкрайните си пътища натръшкал, все ти ме водиш – снопче светлина! –

Вселената превръща се във къща, когато Мъж се връща при Жена.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??