Когато мълчаливо
ти се пъчиш,
а туй го правиш
многократно,
в опит жалък
да ме мъчиш,
приятеля убиваш
безвъзвратно.
Но аз отхвърлям
тоз позор,
в ролята ти
на мъчител,
защото с ясния си
взор,
съм станал
твой лечител.
Обвивам в чувства
черните талази,
които в душата ти
танцуват
и тъй усилието ми
почва да те пази,
но думите
не те лекуват
и протестираш,
че съм бил жесток,
разбирайки,
че съм ти бог.
© Валери Рибаров Всички права запазени