16.10.2011 г., 21:14 ч.

Когато нямаш нищо... 

  Поезия
1003 0 18

Когато нямаш нищо...

Разпали

на радостта угасналия огън

със съчките на сухите тъги,

с искрите

на изгарящата болка.

 

Когато нямаш нищо...

Отвори

вратата на страха и се огледай

в нозете му, а после го спъни -

ти да се смееш,

а не той на тебе.

 

Когато нямаш нищо...

Отвържи

въжетата на примирението.

По пътя начертан ти го пусни,

а своя път ти начертай

без него.

 

Когато нямаш нищо...

Събери

прашеца на най-хубавите спомени.

Меда-мечта от него приготви.

Лъжичка-миг на гладно

и ще имаш много!

 

© Веселка Стойнева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??