27.12.2016 г., 20:45 ч.

Когато очите ти търсят Съдбата 

  Поезия » Философска
436 1 5

Когато очите ти търсят Съдбата,

а тя се е скрила в поредния миг.

Когато се питаш дали в тишината

сърцето отвръща с безшумния вик.

Когато от търсене мислите стенат,

душата мълчи и ръцете болят,

когато си мислиш, че няма оттенък,

и всичко е сиво по тъмния път.

 

Загледай се вътре, в света на душата,

където родена от слънце си ти.

Където вселени се раждат и чакат

да станат подслона на твойте мечти.

Където герои са всичките чувства,

с които ти в онзи затвор оцеля,

не ги подминавай, а ги нарисувай

със всичките багри на пъстра дъга.

 

Защото си силна и ярка, и нежна,

красива, родена от Бог светлина.

И трябва да светиш, да носиш надежда

за всички, които се губят в света.

Когато очите ти търсят Съдбата,

спомни си, че тя се преражда във нас.

И всичките мигове - радостни, тъжни -

рисуват картината на Вечността.

© Деси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??